Hanneke de Munck

Hanneke de Munck -(website, kunstprojecten)- over haar werk:

Beeldhouwen is dingen tevoorschijn toveren. Ik maak iets zichtbaar en tastbaar dat leeft en dat alle moeite waard is.

In mijn vormentaal blijf ik dicht bij de natuur. Ieder beeld is een ontdekkingstocht. In dialoog met de ruimte. Beweging is een belangrijk element. De menselijke conditie is mijn inspiratie bron.

Ik werk in divers materiaal: plastisch zoals klei, gips en boetseerwas om in brons te gieten, in natuursteen en in allerlei soorten hout. In steen breng ik de vormen terug tot grote eenvoud. Deze vormen zijn afgeleid van mijn bronzen beelden en verwant met prehistorische beelden. In mijn bronzen beelden zit veel beweging van dansers en vogels. In brons werkend heb ik verwantschap met de klassieke beeldhouw-traditie. Hout vind ik sensueel om mee te werken, het is een levend materiaal en voelt als een wisselwerking, de vormen worden soepel en vloeiend.

De serie Monument voor de Liefde bestaat uit ontwerpen voor fonteinen. Dit project resulteerde in een gedenkbeeld voor Osip en Nadjezjda Mandelstam.

Voor mijn project Moderne Altaarstukken heb ik met andere kunstenaars samengewerkt. Dat heeft tot verrassende installaties geleid met een rijkdom aan betekenis en vormentaal.

‘Mariaschrijn’. Foto op expositie ACHT, Museum Nagele.

Hanneke de Munck

Atelier.

'Schreeuw in het heelal' Leo van den Bos en Hanneke de Munck

‘Schreeuw in het heelal’, Leo van den Bos en Hanneke de Munck.

‘Acrobaten’, Mas Blanc in Zuid Frankrijk.

‘Vlinderdans’, graniet, begraafplaats Rhijnhof te Leiden.

‘Monument voor de Liefde’, Sint Petersburg in Rusland.

Atelier opstelling met portretten.