Hanneke de Munck

Hanneke de Munck (website, kunstprojecten) over haar werk:

Met mijn beelden betover ik de wereld. Ik maak iets zichtbaar en tastbaar dat leeft en dat de moeite waard is. Beeldhouwen is moeitevolle arbeid.
In mijn vormentaal blijf ik dicht bij de natuur. De menselijke conditie is mijn inspiratie bron. Het gaat me om de innerlijke en de zintuigelijke werkelijkheid. Ongrijpbare dingen eigenlijk en daarom boeiend om gestalte te geven.
Ik werk in divers materiaal: steen, in plastische materialen als klei, gips en was om in brons te gieten, en in allerlei soorten hout. In steen breng ik de vormen terug tot grote eenvoud. Deze vormen zijn afgeleid van mijn bronzen beelden en verwant met prehistorische beelden. In mijn bronzen beelden zit veel beweging van dansers en vogels. In brons voel ik verwantschap met de klassieke beeldhouwtraditie. Hout is heel apart om mee te werken, het is meer een levend materiaal en voelt als een wisselwerking, de vormen worden soepel en vloeiend.

In de verschillende materialen komen mijn thema’s terug, zoals de dansers, engelen, Monument voor de Liefde en moderne altaarstukken.

‘Mariaschrijn’. Foto op expositie ACHT, Museum Nagele.

Hanneke de Munck

'Schreeuw in het heelal' Leo van den Bos en Hanneke de Munck

‘Schreeuw in het heelal’, Leo van den Bos en Hanneke de Munck.