Anja Vosdingh Bessem

In memoriam Anja Vosdingh Bessem, zij overleed in 2021.
Anja Vosdingh Bessem, schreef over haar werk:
Mijn thema is de opgewekte voluptueuze met rijke curven toebedeelde mevrouw.
In mijn sfeervolle atelier aan het Vliegenbos in Amsterdam Noord staan, zitten, liggen en hangen talloze monumentale beelden van sensuele dames, fraaie kleine bronsjes om welke relationele betrekking dan ook te versterken, tekeningen en goed gelijkende portretten in brons, steen, klei en terra cotta.
Naast mijn eigen werk als beeldend kunstenaar geef ik ook les. Zowel voor beginnend talent als voor doorgewinterde enthousiastelingen organiseer ik onregelmatig korte maar leerzame workshops portret en model boetseren, en de spannende cursus ‘Tekenen met de Rechterhersenhelft’, een unieke tekentraining van de Amerikaanse Betty Edwards.

‘SMSster’

‘Cheetah’

‘Adelaar’

‘Afscheid’