Alice W. Bakker

Alice W. Bakker (website) over haar werk:

Beweging is de schepper, het begin, de basis van mijn werk. Het bewegende lichaam net zo goed als het stromen van water of wolken in de wind.
Zelf bewegen, maar ook de beweging voelen in het kijken naar deze beweging.

Als beeldhouwer werk ik met uiteenlopende materialen als staal, koper, zilver, 3D, papier en aquarel. Ik kan niet kiezen. Alle materialen zijn mij even dierbaar. Het is fascinerend om extremen samen te brengen. Werk ik met staal dan smeed ik de starre platen staal tot soepele lijven, maak een combinatie met glanzend, zuiver zilver of vervang een deel door kwetsbaar dun papier. Het tekenen is reizen met mijn ogen, dansen op papier.
zeewierwoud_alicewbakker

‘Zeewierwoud’, gesneden tyvek. Foto op expositie ACHT, Museum Nagele.

Alice W Bakker

‘Labyrinth’, gesmeed CorTenstaal.

Alice W Bakker

‘Sprong’, gesmeed CorTenstaal.

‘model voor gravity’, gesmeed CorTenstaal hoog 27cm.

‘Visions de l’ âme’, gesmeed CorTenstaal en 3D-fotorendering op dibond.

‘Free Foot’, gesmeed CorTenstaal, hoog 30 cm.

‘Wit voetje’, papier en gesmeed staal.

‘Encuentro en Córdoba’, gesmeed zilver en staal.

‘Wand’, gesmeed koper.

‘Duifje’, 3D-print, high detailed stainless steel.

alice-w-bakker

‘Berlin’, gesneden papier en potlood.

‘Liggend in het gras’, gesneden papier.

‘Lichtnet’, papier.